Monday, April 5, 2010

Kvinne og frihetshatere blant ungdommer

Mens flere unge er på banen og krever sine rettighter og protesterer mot tvang og fundamentalisme, får jeg fortsatt mobbe-eposter fra sinte kvinnehater som slenger ut sine grove personangrep med seksuelt obskøne ord eller trusler. Stort sett havner de i søppelkassen. Selv oppfatter disse seg som gode troende, og overlegne. I virkeligheten er det reinspikka fanatisme og forakt for grunnleggende menneskeretter de dyrker. Hvor kommer deres frustrasjon fra og hvorfor tror de det er helt ok å ikke bare dyrke sitt hat, men å angripe navngitte personer ? Kvinnehatet de representerer er et samfunnsproblem som vokser i Norge, og som blir stadig mer skamløs, ford de ikke engang gidder å skrive anonymt lenger. Heldigivis finnes også motkrefter mot slike holdninger . Denne unge mannen ( se meldingen under) tror tydeligvis det er å være en god muslim å slenge horemeldinger til en voksen gift kvinne under fullt navn er en helt ok handling. Og han inbiller seg at "kafir" dvs hedning er et skjellsord, og det i et fritt samfunn hvor man har rett til å velge sin livsstil. Har skolene sviktet totalt i hva et demokrati er og hvordan det fungerer, eller er dette en ukultur som handler om politisk Islam og volds og hat -aksept? For det er gjennomgående med disse mailene. Det er unge menn- de hengir seg til totalt underkastelse til en tro- og de hater kvinnefrigjøring og likestilling. En og annen kvinne kan også være avsender av slike eposter, og da er det ikke seksuell sjikane men bare ren forakt og trusler som de finner det for godt å formidle. All i God Tro selvsagt:-)
Slikt er ikke ok. Man kan le av det, slette meldingene og gå videre. Men disse holdningene og frekkheten i at de nå går lenger med sine personangrep..hva skal man gjøre med det? Offentliggjøring tror jeg er tingen.

Denne meldingen tikket inn på facebooken min igår: fra facebook profilen, : ISHAQ BIN HAMAD MOHAMMAD
Den er ikke av de verste jeg har mottatt, men at en person kontakter meg under fullt navn skjer ikke like ofte

Between You and Ishaq Bin Hamad Mohammad, studerer eller har studert Thor Heyerdahl vdg skole Larvik.
"Vi skulle hatt mange som bror Mohyeldeen i Norge. Han fortjener en pris pga hans fantastiske uttalelser! Synes egentlig synd på deg. Du vet ikke hva frihet er. Du tror at det å være HORE er den største friheten man kan få, så du gjør alt for å oppføre deg som en.Du skulle ikke hatt rett til å kalle deg muslim, din hykleriske kafira!"

21 comments:

 1. Dette er straffbar trakkassering. Jeg ville anmeldt mannen. Han vil få en bot som svir.

  ReplyDelete
 2. En bekjent av meg som er spesialist på gammel assyrisk og andre eksotiske men akk så døde språk har fortalt meg om en sten hvor det er innrisset et budskap om at forfatterens vemmelige nabo forhåpentligvis snart vil bli impotent, at hans avlinger vil svikte og han og hans familie lide en pinefull død.
  Alt dette lenge før både kristendom og islam ble oppfunnet.

  Med andre ord snakker vi nok om et grunnleggende behov som enkelte mennesker har for å finne utløp for sitt hat? misunnelse? alminnelig ondskap? idioti? selvrettferdighet?

  Du har min sympati, jeg mistenker at man aldri helt blir vant til den slags, selv om huden blir tykkere etterhvert.

  hilsen gammelgubbe

  ReplyDelete
 3. Den salige filosofen George Carlin sa; If you don't like the weather, move. Jeg tror det kan brukes i denne sammenheng. Hvis han/disse ikke liker de norske frihetene så er det sikkert rom for ham der hans friheter er mer gyldige.

  ReplyDelete
 4. Anmeld det, selv om det koster deg tid. Slikt skal man ikke finne seg i. Når luringen i tillegg sender mld fra sin egen facebookprofil taler jo det sitt tydelige språk -
  Dette er ikke en oppegående, voksen, tilregnelig person men en reaksjon må han i det minste få. Slikt burde fått mye strengere straff, de tror jo etterhvert at det er greit å oppføre seg som svin. Synd, Shabana, du har sikkert viktigere ting å bruke tiden på..

  ReplyDelete
 5. Mannen som sendte deg dette er sønnen til Hamad Ebrahim Belal Mohammad. Som er faren til Mohyeldeen. Altså hans bror. Hans egentlige navn er Hode Mohammad.

  ReplyDelete
 6. Det kan også være broren Eman Mohammad. Men han er født i 87 og er i så fall veldig forsinket på videregående, ettersom denne "Ishaq Bin Hamad Mohammad" gikk ut i 2009.
  VG har for øvrig snakket med faren til disse gutta: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=581938

  ReplyDelete
 7. Sært, men "Ishaq Bin Hamad Mohammad" er listet opp under "søsken" på den hyperkriminelle Arfan Bhattis FB-profil.

  http://www.facebook.com/profile.php?id=1849646914

  Aner ikke hvordan det henger sammen, men disse gutta opererer jo med et utvidet brødrebegrep. Definitivt nok til å sende en og annen inn til avhør dette.

  ReplyDelete
 8. Dette var da virkelig et eksempel på en usedvanlig kjekk ung mann ...

  Det er meningsløst å anmelde dette. Det er neppe straffbart i det hele tatt. Det er derimot ufyselig, stakkarslig, idiotisk og et eksempel på total mangel på folkeskikk. Hvilket betyr at den beste strategien er å synliggjøre hvilke stusselige mannslinger den slags drittungener er.

  Hvilket du nettopp har gjort. All ære til deg for det.

  ReplyDelete
 9. Arnfinn: Din uvitenhet er ubetalelig morsom! =)

  Har du noen gang hørt om ærekrenkelser? Ikke?

  Ta en titt på straffelovens 23de Kapittel.

  http://www.lovdata.no/all/tl-19020522-010-027.html

  ReplyDelete
 10. supert at i alle fall en person tør å stå fram med navn og bilde her....respekt! resten er vel som meg engstelige for at vi havner på en muslimsk hat-liste når vi gir deg vår fulle støtte og sympati. det er utrolig synd at det skal være så vanskelig å leve og la leve... du er toppen - fortsett som du stevner - i salute you!!!!

  ReplyDelete
 11. Kjære Shabana! Det er ikke vanskelig å være enig med deg i det du skriver. Jeg støtter deg fullt og helt i det du skriver her. Det jeg imidlertid har lyst til å si deg, er at jeg er skuffet over at du gir skolene skylden for at slike utskudd som dem som har trakassert deg har en manglende demokratiforståelse. Det er jo nettopp skolen som er den eneste institusjonen som jevnlig bruker tid på å øke ungdommenes demokratiforståelse - noe norske ungdommer scorer svært høyt på i internasjonal sammenheng.Hver dag jobbes det intenst med holdningsskapende adferd. Problemet ligger vel heller hos myndighetene som tar alt for lett på oppgaven sin ved å unngå å slå ned på denne formen for trakassering? Kanskje også noe av problemet ligger hos den jevne nordmann som ikke står opp for naboen sin, men forholder seg likegyldig, og skyver ansvaret over på andre? Jeg støtter deg, Shabana, men her synes jeg du oppfører deg dårlig mot mange av dem som hver dag jobber mot diskriminerende adferd av alle slag.

  ReplyDelete
 12. Til Stig Vaagan: du har jo helt rett...hvorfor skal skolen få skyld i at folk som har en grunnleggende manglende forståelse utvikler seg til fanatisme. Det er nok både hjernevask og sårbarhet overfor politiske, kulturelle og sosiale forhold som gjør at mennesker tar avstand til det samfunnet de er født inn i. Jeg blir vel sjokkert over at folk vokst opp i Norge med den likestillingspolitikken og ikke minst åpenheten vi har på norske skoler ikke blir fanget opp, konfrontert eller utfordret og opplyst. Men det er kanskje en tapt kamp for lærere? Radikaliseringen av unge menn kan skje ved en plutselig utenlandstur, eller etter å ha surfet på nettet og funnet noen guru-mullaer som taler til 3000 menn som nikker iherdig tilbake enten det er kvinneforakt, eller demokrati forakt de sprøyter ut, og ikke en eneste stiller et kritisk spørsmål. Kanskje burde skolene og lærere bli enda mer klar over religiøs radikalisering som det norske samfunnet er overfor mer brunere krefter, som nynazismen, som også er antifeministisk i sin natur. En ting til: dette er ikke rettet mot "meg" alene. Dette er holdninger mot alle frie kvinner. Jeg blir bare skyteskive fordi jeg er så synlig.

  ReplyDelete
 13. Hei shabana
  jg må nok si at jeg er enige med og det er trist, men kom igjen så mye dumt du har sagt, og må nok si hver gang jeg leser om deg i avisen så er det ikke pågrunn av de riktige årsakene. når du omtaler deg som en muslimske kvinne så har du en del ansvar ovenfor dine medmuslimer samt alle andre og det tar ikke seriøst.

  ReplyDelete
 14. det er synd at en muslims kvinne setter andre muslimer i dårlig lys. men det er som er enda mer leit er muslimer som føler at de er bedre muslimer ved å hakke ned og pate nedlatende til ei kvinne, uansett religion og etnisitet. i islam som i andre religioner er det abre gud som kan dømme vedkommende! om det er shabana eller noen andre. jeg er uenige med mange av påstandene dine shabana blant annet punktet ditt hvor skolen for skylden, men jeg respekterer dine påstander for det. ikke fordi du er muslim eller fordi at ejg liker deg men fordi du er et individ og alle indivder fortjener å bli respektert. men kunne ønske du kunne sagt noe i den mer positive rettningen når det kommer til folk med minoritetesbakgrunn.

  ReplyDelete
 15. Det er nesten et kopliment å bli kaldt hore av fundamentalister, du ruler for du har jo løftet Krekar..... det er det modigste jeg har sett og jeg beundrer deg for det. Han gikk jo helt av skaftet...jeg lo så jeg nesten tisset på meg.
  Uansett så er du en kjempe trussel for fundamentalister for de er livredd for at muslimske kvinner skulle gå i ditt fotspor, ikke la det gå inn på deg, de er ikke verdt en tanke. Jeg håper bare inderlig at du kan leve som fritt menneske og at de ikke truer deg og tar fra deg friheten. Lykke til Julie =o)

  ReplyDelete
 16. For å svare på noen av spørsmålene i de tre siste innleggene:
  Jeg er fritenker og tror ikke på tvangskonvertering. Fri kjærlighet og full likestilling.

  Og til deg som snakker om å si dumme ting i mediene og om å bli tatt seriøst: du må mene hva du vil om mine utspill og opptredener, men hva har dette med saken å gjøre? Du mener selvsagt ikke at man må "regne" med å bli angrepet med på det groveste slik eksemplet over her, fordi man er kritisk, eller gjør ting som andre oppfatter som dumme?

  Og hvorfor i all verden må en person ta ansvaret for alle andre hver gang man tenker på å åpne munnen offentlig? Hvordan skal vi da få et mangfold av meninger? Det er jo det som er poenget er det ikke? at ikke alle muslimer skal stigmatiseres som en gruppe? så hvorfor i huleste kan ikke en kvinne si , gjøre og mene hva pokker hun vil , selv om det ikke representerer alle andre muslimske kvinner?

  Poenget er at jeg blir trakassert først og fremst fordi jeg ikke er tradisjonell og lever et liv som konservative er livrredd for at døtrene deres skal våkne og skjønne at de er fratatt: friheten. Jeg snakker ikke om de jentene som bøyer nakken for patriarkatet og sier at "vi har den friheten vi trenger, vi er lydige" . Jeg snakker om alle de som hver dag gråter stille tårer og hater det systemet som kverker deres medfødte menneskerett: tale, tenke og bevegelsesfrihet.
  Dere som etterlyser " jammen kan du ikke si noe positivt om minoretetsbakgrunn da"; jeg er litt sliten av slike utspill, dere kan ikke ha lest meg eller sett mine forestillinger , hadde dere sett hele bildet hadde dere sett at det handler ikke om å si noe positivt eller negativt men noe REALISTISK. Det er slik satire er, det er slik spaltisme er. Man snakker om virkeligheten og man sier ting som de er. Istedetfor å gjemme seg bak en idelogi, eller religion og snakke på vegne av Gud. Det betyr at man ikke følger saueflokken og ikke tar ansvar for at hele gruppen skal mene , tro , eller oppføre seg likt, hvem som helst kan skille seg ut, uten å bli hengt ut som : setter muslimske kvinner i dårlig lys. Hva er dette for noe? Det er jo like fordomsfullt som om folk skulle tro at en fanatiker representerte alle pakistanske ungdommer i Norge.

  Og til deg som spør om min ektemann: jeg oppfordrer til fri kjærlighet på tvers av religion, rase og klasse. Derfor tar jeg avstand fra kravet om samme tro. Og i særlig når kravet kun er stilt til kvinner

  ReplyDelete
 17. Hei

  Jeg synes du er herlig og flott person. Skulle ønske jeg kjente deg. STÅ PÅ!!!

  ReplyDelete
 18. http://www.facebook.com/profile.php?id=680220374&ref=search&sid=591872820.4260854997..1

  Han hadde mange ekle venner, Sente alle til PST

  ReplyDelete
 19. Respekt for ditt mot. Islamofascistene er noen kryp.

  ReplyDelete
 20. Hehe. Tror meldingen traff godt. Ishaq Bin Hamad Mohammad er ikke lenger på Facebook under det navnet, men er fortsatt oppført som Bhattis bror.

  ReplyDelete
 21. stå på shabana...du er bare helt suveren... :)

  ReplyDelete